Rygg- & Hälsokliniken

Massage och behandlingar
för dig som vill må bra och hålla kroppen i form

 

 


Start Massage Kiropraktik Fotvård Övrigt Kontakt o karta

 

VHT Terapi - Vibromuskulär Harmoniserande Teknik.
VHT är en kroppsterapi som är utvecklad ur Bowentekniken av en kroppsterapeut vid namn Jock Ruddock. VHT-terapin skapar balans i kroppen genom att sätta igång vibrationer. Dessa vibrationer startar en kommunikation mellan de olika energisystemen inom mjukdelarna. Det kan ta längre tid för kroppen att åtgärda en smärta eller en skada som har funnits en längre tid. En VHT-behandling är riktar sig till samtliga delar av kroppen och är en mycket effektiv metod för att hjälpa kroppen rensa slaggprodukter från cellerna.

Laserterapi
Laserterapi innebär användning av rent och koncentrerat Ljus för att påverka kroppens vävnader och funktioner. Med laserterapi kan vi behandla kroniska, akuta smärtor samt stelhet och belastningsskador. Enligt studier så blir 90-95% av de personer som behandlas med laserterapi bättre.

Magnetterapi
är en behandling utförd med utrustning som genererar lågintensiva, lågfrekventa och pulserande magnetiska fält. Detta fält påverkar alla typer av vävnader i kroppen. Den är smärtfri och utan bieffekter. Detta är mycket bra vid akuta skador som t.ex. vrickningar, men även andra muskelbesvär. Utmärkt att kombinera med laserterapi.

Triggerpunkter
är extremt ömma punkter som återfinns i muskler. Smärtan i en triggerpunkt kan via nervbanorna orsaka smärtförnimmelser även i andra delar av kroppen, t ex. huvudvärk, domningar/stickningar i armar, ljumsksmärta m.m.. Det är vanligt att ge behandling t ex. i nacke, mellan skulderbladen och i sätesmuskulaturen.

Stretching
Stretching handlar om att återskapa rörelser i leder, ligament och muskler. Vi jobbar med muskelfasciorna genom att förlänga musklerna och separera intilliggande muskulatur från varandras fascior, så att de kan röra sig obehindrat och smärtfritt. Förkortade muskler kan ge upphov till problem.

Problem med tennisarmbåge, vrickningar och dylikt
Du kan även anlita Rygg- & Hälsokliniken i Edsvalla om du har problem med domnade armar.


 

... när du helt enkelt vill må bra!

 

Det kan vara trevligt att ta en titt på websidan för tidningen Må Bra. Där finns ofta något intressant att ta del av.

 


Certifierad medlem i Komplementärmedicinska Riksförbundet.
Innehar F-skattebevis samt ansvarsförsäkring.